Menu

Fiziolabor - gyógytorna

fizioterápiás kezelések Vácon - Lovarda tér 16. harasztihedvig@gmail.com - 30 5207742

Következő SEAS 1 scoliosis továbbképzés: 2024.04.25-27.

Jelentkezés: www.seasterapia.hu

KÖVETKEZŐ SEAS 1 TOVÁBBKÉPZÉS 2023. 04. 14-16. www.seasterapia.hu

A SEAS alapképzés legközelebb 2023 április 14-16. között lesz, Budapesten. A képzés 19 pontot ér, csak gyógytornász végzettséggel rendlkezőknek elérhető, akkreditált, szabadon választható továbbképzés. Információkért gyere a www.seasterapia.hu oldalra!


Újra elérhető Bp-en a SEAS képzés 2022.03.04-06. között! Részletek a www.seasterapia.hu oldalon


2021 SOSORT díj - Újabb ISICO kutatás lett SOSORT díjas!

Egy 5 és fél éven át készült utánkövetéssel készült tanulmánnyal az infantilis scoliosis (3 éves kor előtt kezdődő) korzettel történő kezelését vizsgálták. (Efficacy of bracing in infantile scoliosis. A 5.5 years prospective cohort shows that idiopathic respond better than secondary" Prof. Stefano Negrini, az Isico tudományos igazgatója és a díjazott kutatás fő szerzője,további szerzők: Dr. Sabrina Donzelli , Dr. Greta Jurenaite, Dr Francesco Negrini és Dr. Fabio Zaina)

ISICO SOSORT díj 2021


SEAS információk - Michele Romano bemutatásábanÚjabb SOSORT díj az ISICO-nak 

A SOSORT 2019 áprilisában rendezett éves konferenciáján az ISICO újabb díjat nyert a scoliosis és sporttevékenység kutatásáért. További hírekért katt a www.seasterapia.hu  oldalra :-)

Cikkért Klikk ide!


Gyógytornász akadémia cikke a SEAS-ról

Scientific Exercises Approach to Scoliosis elnevezés (SEAS): Tudományos Gyakorlatok Scoliosis Kezelésére. Modern, 3 dimenziós, evidence based módszer, hasonlóan a hazánkban már jól ismert Schroth-terápiához...  folytatásért katt ide :-)


2019.05.24-26.

Watching the barren expanse of a desert.

Új radiológiai index a RISSER PLUS

blog post

Az ISICO kutatása a csontérettség megállapítását segítő Risser Plus rendszer megbízhatóságát értékeli:

A  Risser Plus egy új besorolási rendszer a csontérettség osztályozására idiopáthiás scoliosisban.

Az ISICO (SEAS) együttműködve a Boston Gyermekkórház, a Harvard Orvostudományi Intézet, a Kansas City Gyermek Kórház és a Lexingtoni Shriners Kórház kutatóival 10 és 16 év közötti lányok 120 röntgenfelvételét vizsgálta. A kiválasztott életkor a scoliosis fejlődésének legveszélyesebb pillanata a pubertás kor alatti leggyorsabb növekedési fázis miatt. Ez a fontos növekedési pillanat a pubertás korral járó jegyek megjelenése előtt kezdődik. Ebben az időszakban, amikor a súlyosbodás veszélye magas, a scoliosis elleni védelmet a terápia intenzívebbé tételével kell növelni.  Az orvosok az összes olyan jelet vizsgálják és értékelik, amely a pubertáskor megjelenését előre jelzi. A radiográfiai szakterület ebben nagyon hasznos információkkal szolgál. A közelmúltban újonnan javasolt radiográfiai jel a triradiábilis porc (TRC, a csípőcsont három csontos alkotója az acetabulumban egy Y alakú porcos összeköttetést ad). Amikor ez bezárul, a páciens a legveszélyesebb pillanatban van. Ezt a jelet Risser Plusnak nevezték el. A közelmúltban testelték az új index beazonosíthatóságát és megbízhatóságát. Bebizonyosodott, hogy a Risser Plus megbízható és könnyen beazonosítható, így a Risser+ néhány éve bekerült a rendszeres orvosi gyakorlatba.

A jövőbeli vizsgálatok ezt a klinikai jelet fogják hozzárendelni a többi, már ismert kockázati tényezőhöz.

A csípőtaraj csontosodási stádiumának vizsgálata általánosan használt volt a gerincferdüléssel bíró páciensek kezelésében. A korábbi irodalomban a Risser jelzés egy észak-amerikai és európai variánssal rendelkezett. Az újabb Risser Plus rendszer egy 8 pontos rendszer, amely a két változatot közös rendszerré ötvözi a triradialis porc (TRC) érettségének függvényében. A Risser Plus rendszer Risser 0- (nyitott TRC), 0+ (zárt TRC), 1, 2, 3, 3/4, 4 és 5 fokozatokból áll. A SOSORT tanulmány elsődleges célja a Risser Plus rendszerről való megállapodás volt, a két kontinens 6 változatának egyesítésére (3 észak-amerikai és 3 európai).

Újra SEAS képzés Magyarországon! 2019.05. 24-26. !

Másodszor indul 2019. 05. 24-26. péntek-vasárnapi napokon, 9-18 óra között, gyógytornászok számára a SEAS alap képzés! A SEAS evidence based alapon kidolgozott scoliosis kezelésére szolgáló módszer, gyógytornászok számára választható akkreditált továbbképzés. Pontértéke: 18 pont. Előadó és oktató ismételten Michele Romano, aki a SOSORT 2018 évad első gyógytornász elnöke volt, egyben a módszer kidolgozója is. Részletek, információk.

www.seasterapia.hu

Megvalósult az első magyarországi SEAS gerincferdülés továbbképzés!

Új szemléletet, praktikus hozzáállást ismerhettünk meg a 2018. októberi képzés 3 napján. A páciens és a fizioterápiás módszerek korlátait őszintén belátó eljárás a gerincferdülés kezelését új alapokra helyezi, anélkül, hogy veszítene a modern tudományos szemléletből. Ennek megfelelően tartalmazza a gerincferdülés kezelésének legfontosabb elemeit: a 3 dimenzióban történő önkorrekciót, és a stabilizációt. A képzések a nagy érdeklődésre való tekintettel folytatódnak, nem csak alap, hanem haladó szinten is!

A leendő időpontokat a www.seasterapia.hu weboldalon, a  Facebook SEAS Gerinterápia oldalán, és a gyógytornász továbbképzések oldalain fogjuk közzétenni!

ÚJDONSÁG! 3 dimenziós scoliosis terápia Olaszországból!

Magyarországon először elérhető az olaszországi ISICO intézet tudományosan bizonyított (evidence based) gerincferdülésre alkalmazott terápiája, a SEAS. Gyógytornászok továbbképzése 2018 őszén indul a FIZIOLABOR szervezésében. A módszer kiválóan alkalmazható önmagában és kiegészítő terápiaként is a Schroth módszer mellett. Hatékonysága korzettviselés megelőzésében, és korzett elhagyása után a görbületek visszaesésének megelőzésében tudományosan bizonyított. Változatos, személyre szabott és mindennapokba illeszthető gyakorlatokkal egy jól használható, praktikus eszközt kapnak kezükbe a gyógytornászok. A továbbképzés részletei a www.seasterapia.hu oldalon megtalálhatóak.SEAS

Scientific Exercises Approach to Scoliosis

Tudományos gyakorlatok gerincferdülésre

www.seasterapia.hu

Search Blog